Baba fotózás

Mikor a legideálisabb kisbabánkról képeket készíttetni? Tapasztalataink szerint 2,5-3 hónapos kortól érdemes elhozni hozzánk a bogyókátokat, amikor már aktívabb, érdeklődőbb, mosolyog, hason fekve tartja a fejét és különböző trükkökkel el tudj érni, hogy a fotósra figyeljen, vigyorogjon. A kisebb babák még nem igazán képesek egy pontra koncentrálni velük inkább alvós képeket lehet készíteni, persze annak is megvan a maga varázsa,(kedvenc képeink között is szerepel pár édesen álmodó kisbaba). A következő legideálisabb alkalom, amikor már a csöppség ülni tud magabiztosan, (hat-nyolc hónapos korban) ekkortól készíthetőek az igazán vidám, játékos, mozgalmas képek. De érdemes megörökíteni az első önálló lépéseket is, majd az első szülinapi torta megkóstolását. Természetesen nincsen köbe vésett szabály, bárikor hozhatod a babádat, amikor csak szeretnéd, hogy szép képek készüljenek róla.

Olyan időpontot válassz a fotózásra amikor a legkipihentebb és legaktívabb a baba (alvás és evés után),mert egy nyűgös fáradt kisbabával vagy gyerkőccel sokkal nehezebb fotókat készíteni.

Mit vigyünk magunkkal a fotózásra? A fotózáshoz hozzátok magatokkal a kedvenc ruhadarabokat, kedvenc játékot, amit szeretnétek a fotókon viszontlátni. Sok kellékünk van, segítek kiválasztani a képekhez és jelenetekhez leginkább illő ruhácskát és kiegészítőket, háttereket. A babák általában utálnak öltözködni, tapasztalatunk szerint maximum 4 öltözködést bírnak ki, de ennél több ruhácskát hozzatok, hogy lehessen válogatni. Nagyon fontos, hogy soha semmin ne aggódjatok! Mindig van arra idő, hogy egyenek-igyanak a bogyókák. Semmit nem sürgetünk, nem erőltetünk rá a babára. Hiszen a legfontosabb a jó hangulat, mindenki mosolygós vidám képeket szeretne látni.

A képeken természetesen ti is szerepelhettek (anya,apa) ezért nem kérünk felárat. Ha azonban többen vagytok és több közös képet szeretnétek (ki ne szeretne? :), akkor kombinálhatjuk a babafotózást egy családi fotózással is!